
סון טסו, מחבר הספר "אומנות המלחמה" אמר ש"ניצחון האויב ללא קרב הוא הטוב שבטוב".
המרחב הקיברנטי מאופיין בתכונות שמאתגרות במיוחד לא רק את אמרתו של טסו אלא גם את המערכת המשפטית שהרי המידע שפעם ניתן היה להצפנה והאפשרות להפעלת תשתיות בלחיצת כפתור חשופים כיום להתקפות סייבר גם כן בלחיצת כפתור כך שבחסות מרחב הסייבר נוצרה יכולת להביא לפגיעה בתשתיות קריטיות במדינות אויב, דבר שמציב אתגרים חדשים בפני ההגנה על זכויות האדם.
ככל שזה נוגע למשפט הבינלאומי, עצם העובדה שמרחב הסייבר אינו מתוחם טריטוריאלית ולמעשה פורץ את גבולות השיפוט של המדינות, כפי שראינו במלחמת רוסיה-אוקראינה, מביא לכך שההתפתחויות הטכנולוגיות בתחום הסייבר מערערות את הסדר המדיני העולמי.
בתחומים אלה ונוספים נמצא המשפט הבין־לאומי רק בראשית דרכו. הצורך לעבד ולגבש נורמות ועקרונות מותאמים של דיני האחריות הבינלאומיים לתחום הסייבר שמקדש אנונימיות בעקבות התפתחויות טכנולוגיות אינו ייחודי למשפט הבין־לאומי ועם זאת, אין ספק שמושכלות היסוד המשפטיות של המשפט הבין־לאומי שרירות וקיימות גם במרחב הסייבר ויש להסדיר את הנושא באופן מקיף הרבה יותר.
על כל זאת ועל אתגרים נוספים העומדים בפני מערכת המשפט בנוגע למרחב הקיברנטי, ביניהם התפתחותה של מלחמת התודעה, שוחחה הסטודנטית טל פרנק עם ד"ר טל מימרן, מומחה למשפט בינלאומי, מנחה קליניקת קונקורד במסלול האקדמי המכללה למנהל, מנהל מחקר במרכז פדרמן לחקר הסייבר וראש תוכנית אמנה דיגיטלית במכון "תכלית".
האזנה נעימה!
המנגינה בפרק לקוחה מ: Link: https://filmmusic.io/song/8404-computer-arithmetic-for-business License: https://filmmusic.io/standard-license
Comments (0)
To leave or reply to comments, please download free Podbean or
No Comments
To leave or reply to comments,
please download free Podbean App.